TIETOJA KOULUTTAJASTA

Koulutukset tehdään aina koirakko kohtaisesti, Yhdessä!
  
Koirakko = Ohjaaja + Koira

Hei.

Nimeni on Mirva Tervakari.

Toimin koirankouluttajana omassa yrityksessäni Koirakoulu Yhdessä. Kuten koirakoulun nimikin jo kertoo, niin meillä tehdään asiat yhdessä. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin, oli sitten kyseessä arki- laji- tai ongelmakoulutus!

Ensimmäisessä kuvassa näkyy toinen harrastuskavereistani, cane corso Hela ja toisessa kuvassa cane corso Voitto. Perheeseen kuuluu myös maatiaiskissa Mauno, mies ja 1,5v tyttölapsi. 

Koiria on elämässäni ollut aina. Pienestä suureen. Kanssamme on matkan varrella ollut pari kingcharlesinspanielia, pari bernhardilaista, pari chihuahuaa, muutama tanskandoggi, perhoskoira, pari mixiä ja tällä hetkellä meillä asustaa kaksi cane corsoa. Kaikkien kanssa on tehty perus arkijuttuja. Lisäksi olen kuntouttanut muutaman koiran huonoista oloista.

Ensimmäinen cane corso tuli taloon reilu 10 vuotta sitten ja sille tielle jäätiin. Pikku hiljaa alkoi kiinnostamaan koiran kanssa harrastaminen hiukan isommin. Käytiin kokeilemassa useita juttuja nose workistä koiratanssiin. Kunnes sitten jäimme IGP-porukkaan mukaan. Pian todettiin kuitenkin, että tästä koirasta ei lajiin ollutkaan, joten aloimme tehdä enimmäkseen tottiksia. 

Siitä se oma toiminta lähti kehittymään apuohjaajaksi muille harrastajille, alkuun enimmäkseen boxereita ja saksanpaimenkoiria. Vuonna 2021 rohkaistuin menemään arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja kurssille ja vetämään omia arkitottiskursseja eri yhdistyksille. Näiden kurssien aikana sain tutustua moniin ihaniin rotuihin, esim. corgi, rottweiler, labradorinnoutaja, saksanseisoja, kultainennoutaja, ym. Olen vetänyt myös esim. BH-kursseja. Omaa tottelevaisuuden valkkuryhmää olen vetänyt vuodesta 2021 lähes viikottain. 

2023 alkuvuodesta hurahdin rally-tokon ihmeelliseen maailmaan tuon vanhemman cane corsoni kanssa. Piti vain ihan kokeilla ja nyt onkin jo mestariluokka edessä. Syksyllä 2023 pätevöidyin myös rally-tokokoulutusohjaajaksi. Tänä keväänä (2024) purikin sitten Toko kärpänen ja kisaamme avoimessa luokassa.

Olen allekirjoittanut sekä Saksanpaimenkoiraliiton, että Suomen palveluskoiraliiton eettisen sitoumuksen. 

Palo auttaa varsinkin arkiongelmissa ja perustottelevaisuudessa kasvoi koko ajan suuremmaksi ja lopulta päädyin perustamaan Hämeenkyröön Koirakoulu Yhdessä toiminimen. 

Keväästä kurssit pidetään nurmikentällä Hämeenkyrön Kierikkalassa ja talvella Kramien hallissa Häijäässä.

Kouluttajana pyrin aina huomioimaan koirakon tarpeet yksilöllisesti. Tavoite on aina saada koirakon yhteistyötä paremmaksi.